Werken op hoogte op locatie

Werken op hoogte op locatie in heel Nederland

Wij kunnen in heel Nederland activiteiten op hoogte organiseren.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • kerken,
  • hoge gebouwen,
  • bruggen,
  • natuurlijke locaties.
 

Op deze locaties kunnen wij activiteiten als tokkelen, abseilen en/of een tyrolian traverse voor U verzorgen.

Tokkelen op locatie

Tokkelen is het afdalen aan een diagonaal gespannen lijn met behulp van een tokkelhaak. Boven in de toren aangekomen wordt je door de professionele instructeur gecontroleerd en extra beveiligd voordat je over het muurtje op de rand komt te staan. De instructeur bevestigd de haak om beide touwen. Het hoofdtouw van 24 mm die op spanning staat en waar de deelnemer aan komt te hangen. Ten tweede de hoofdrem van 12-14 mm waarbij de remmer al vanaf het begin de deelnemers kan afremmen. Na een laatste controle schiet je, hangend met gestrekte armen aan het systeem, met duizelingwekkende snelheid de diepte in.

Abseilen op locatie

Abseilen is het afdalen aan een touw in verticale lijn. Het abseilen is te verdelen in een wandafdaling waarbij je met je voeten tegen een wand naar beneden kunt lopen of een zogenaamde vrije afdaling; je zet je niet af tegen een wand, maar hangt helemaal vrij aan een touw met vele meters lucht onder je voeten! Je wordt altijd eerst op een veilige plek vast gemaakt door de instructeur voordat je over de reling gaat en in het touw moet gaan hangen. De rechter hand is je eerste veiligheid. Beneden staat nog een instructeur die je beveiligd mocht je de rechter hand loslaten. Deze trekt dan het afdaal touw strak zodat je blijft hangen en niet naar beneden komt. Hierna stap je over de balustrade om zelf te bepalen hoe snel je weer met beide benen op de grond staat. Onderweg kun je genieten van het uitzicht.

Tyrolian traverse

Dit zijn twee 11 mm lijnen die diagonaal opgespannen worden waarbij je met twee katrollen ( op iedere lijn één ) met handschoenen aan naar beneden glijdt. De katrollen zijn met elkaar verbonden en zitten vast aan de veiligheids gordel. Je zit altijd op een extra beveiliging vast totdat de remmer beneden een sein geeft dat hij of zij klaar is om eventueel bij te remmen. Dit mocht de deelnemers zelf niet voldoende of niet remmen.

Plan een afspraak